De winter is weer aangebroken. Je ontdekt gelijk dat je meer moet gaan stoken om het binnenshuis aangenaam warm te krijgen. Je thermostaat moet een paar graden omhoog. Vanaf het moment dat jij dat doet begint je gasverbruik enorm toe te nemen. Je zou verwachten dat je dan met een uur of wat je huis hebt warm gestookt maar niets is minder waar. Je blijft stoken in de wintermaanden en je huis voelt nooit echt behaaglijk warm. De reden hiervan ligt bij je dak. Een oudere woning heeft een dak wat niet (of niet goed) is geïsoleerd. Hierdoor verdwijnt de opgewekte warmte weer net zo hard door je dak heen.

Hoeveel kost biologische dakisolatie

De reden waarom veel mensen hun woning (nog) niet geïsoleerd hebben is duidelijk. Ze zien op tegen de kosten die komen kijken bij dakisolatie. Daarnaast komt er ook steeds meer nieuws naar buiten over de schadelijke effecten van isolatiemateriaal op je gezondheid. Isolatiemateriaal wordt namelijk bijna altijd chemisch geproduceerd. Dit heeft als gevolg dat de chemische stoffen die zijn gebruikt bij de fabricage van jouw dakisolatie materiaal ook in jouw huis terecht komen. De verhalen van mensen die luchtwegklachten kregen nadat hun woning me PUR was geïsoleerd komen regelmatig in het nieuws. Ook verhalen van isolatie professionals die last krijgen van de gassen en glasvezels die ze dagelijks inademen tijdens  hun werk lees je overal terug. Het is dan ook goed dat er onderzoek is gedaan naar isolatie en de gevolgen daarvan. Bij dat onderzoek kwam naar voren dat er ook biologische vormen van dakisolatie zijn.

Deze biologische dakisolatie bestaat uit materialen die gewonnen zijn uit de natuur of uit restafval wat is ontstaan bij de productie of recycling van andere grondstoffen. Je mag dan denken aan papier of plantaardige grondstoffen. De isolatiewaarde doet nauwelijks onder voor die van de materialen als glaswol die het milieu en jouw gezondheid wel belasten.
Natuurlijk wil jij graag weten wat deze biologische dakisolatie materialen precies zijn en hoeveel het kost om jouw dak er mee te laten isoleren. We hebben deze materialen dan ook voor je vergeleken en de prijzen naast elkaar gezet.

Welke isolatievorm Welk isolatiemateriaal Per welke eenheid wordt de prijs aangegeven Prijs per eenheid
Dakisolatie Cellulose Vierkante meter 13 euro
Dakisolatie Biofoam Vierkante meter 15-25 euro
Dakisolatie Kooltherm platen 5 vierkante meter 30-35 euro

 

  • Als je handig bent. Je kan ervoor kiezen om zelf je biologische dakisolatie materiaal aan te brengen. Denk er dan wel aan dat je het isolatiemateriaal wel moet afwerken met gipsplaat om te voorkomen dat het losraakt van je muur af. Sommige materialen zoals cellulose en biofoam moeten worden ingespoten.
  • Als je liever geen omkijken naar de isolatiewerkzaamheden hebt. Heb jij liever geen omkijken naar de isolatiewerkzaamheden, dan kan je ervoor kiezen om het isolatiebedrijf in te huren. Je mag rekenen op ongeveer 25 euro per vierkante meter voor het arbeidsloon.

Hoe is de prijs van biologische dakisolatie vastgesteld

Het prijskaartje van biologische dakisolatie is samengesteld naar aanleiding van een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatiebedrijf inschakelt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je dak. De prijs van de isolatiematerialen is gespecificeerd per vierkante meter of per 5 vierkante meter. Je kan zelf berekenen hoeveel je kwijt zal zijn aan het isolatiemateriaal plus het arbeidsloon als je een bedrijf inschakelt. ]
  • Keuze 2: Wil je jouw isolatiemateriaal afgewerkt hebben. Je kan ervoor kiezen om je isolatiemateriaal te laten afwerken door het isolatiebedrijf. In dit geval ben je extra kosten kwijt aan de gipsplaten om je dak mee af te werken. Voordeel is wel dat je zolder direct klaar is voor woondoeleinden.
  • Keuze 3: Wil je meerdere isolatiewerkzaamheden laten uitvoeren. Je kan kiezen om meer isolatiewerkzaamheden tegelijk te laten uitvoeren. In dat geval krijg je een subsidie van de overheid die kan oplopen tot wel 4000 euro. Afhankelijk van de isolatie die je laat aanleggen natuurlijk. Hier stelt de overheid strenge eisen aan.
  • Keuze 4: Kies je gelijk voor zonnepanelen. Als je toch bezig bent met isolatiewerkzaamheden kan je gelijk kiezen voor zonnepanelen. Dan is niet alleen je isolatie heel verantwoord, maar de manier waarop jij energie opwekt wordt dat ook.

Praktische besparingstips

  • Denk aan je subsidies. Informeer voordat je isolatie technieken laat toepassen altijd bij het isolatiebedrijf welke subsidies er allemaal voor jou mogelijk zijn. Zijn er lokale subsidies dan weet een isolatiebedrijf uit je eigen regio jou er alles over te vertellen. ]
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op je biologische dakisolatie door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.