Isolatie van je dak. Je staat er door het jaar heen niet zo heel vaak bij stil. Het moment waarop je overweegt om dakisolatie aan te laten brengen is dan ook de winterperiode. De winter is de tijd waarin je extra uitgeeft aan je energierekening. Het valt gelijk op dat je gasverbruik nagenoeg verdubbelt in de periode dat je de thermostaat omhoog moet

idee daaraan alleen al schrikt huizenbezitters af. Gelukkig is niet ieder dakisolatie materiaal even duur. Er zijn genoeg betaalbare dakisolatie materialen op de markt die je bovendien eenvoudig zelf kan aanbrengen. Eén van die betaalbare isolatiematerialen is EPS. EPS is in ieder huishouden bekend. draaien. Je zou denken dat je kan volstaan met een korte tijd op een dag de radiatoren extra te verwarmen maar niets is minder waar. De warmte die je opwekt in je huis zal kort in je woonkamer blijven waarna hij opstijgt naar de zolder toe.

Hoeveel kost dakisolatie met EPS platen

Als je goed kijkt zal je zien dat de warmte niet meer terugkomt van je zolder af. Het is er ook niet bloedheet. Feit is dat de warmte door het dak van je huis heen naar buiten verdwijnt. Je blijft aan het stoken in de wintermaanden. Dakisolatie is dan ook een goed idee als je wil gaan isoleren. Aan dakisolatie kleeft een bepaald kostenplaatje en het We hebben het over piepschuim. Piepschuim heeft een geweldige isolerende werking. De lucht die in het piepschuim aanwezig is zorgt voor een isolerende laag tussen de koude buitenlucht en de warme lucht van binnen. EPS wordt in meerdere vormen verkocht als isolatiemateriaal. In de vorm van losse piepschuimbolletjes wordt het gebruikt als spouwmuur isolatiemateriaal. Het laat zich eenvoudig verspreiden door de spouw heen. Als plaat is EPS ook te koop. Je mag dan denken aan het piepschuim wat je vaak om elektrische apparaten aantreft voor de bescherming.
EPS platen hebben nog een groot voordeel, los van de lage prijs. Ze zijn namelijk heel licht in gewicht. Daardoor laten ze zich goed verwerken in daken, ook als de dakconstructie isolatie eigenlijk niet zou toelaten. Er wordt nagenoeg geen extra gewicht onder je dak aangebracht. Hierdoor komt de stabiliteit van je dak niet in gevaar.

EPS platen zijn eenvoudig in het gebruik, maar het nadeel is wel dat het verwerken ervan een enorme troep geeft. De losse piepschuim bolletjes verspreiden zich razendsnel over je zolder en laten zich maar lastig verwijderen. Als jij EPS platen wil gaan aanbrengen als isolatiemiddel op je dak is dit een klus die je gemakkelijk zelf kan doen. Natuurlijk wil jij  graag weten hoeveel je kwijt bent aan de EPS platen maar ook aan de verwerking hiervan door een professioneel isolatie bedrijf. We geven je dan ook een schema met de materialen en de tarieven van het isolatiebedrijf vermeld.

Welke vorm van isolatie Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt Wat zijn de kosten van het materiaal per vierkante meter Wat zijn de kosten van het arbeidsloon per vierkante meter Wat zijn de totale kosten per vierkante meter inclusief BTW als je de klus laat uitvoeren
Dakisolatie EPS platen 10 euro 25 euro 35 euro

 

  • Als je handig bent. Zie je niet op tegen rommel en piepschuim bolletjes op je zolder en durf je het aan om zelf je zolder te isoleren; dan ben je klaar voor 10 euro per vierkante meter. Op die manier isoleer jij je dak voor een heel aantrekkelijke prijs.
  • Als je de klus liever uit handen geeft. Ben jij niet handig aangelegd en geef je de klus liever uit handen; dan huur je een isolatiebedrijf in om jouw zolder te komen isoleren met EPS platen. Je betaalt dan ongeveer 25 euro per vierkante meter extra. Het isolatiebedrijf zal de werkplek echter ook netjes achterlaten.

Hoe is het prijskaartje van dakisolatie met EPS platen opgebouwd

Het prijskaartje van dakisolatie met EPS platen wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je jouw dak laat isoleren. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw dak. De prijs die we opgaven is per vierkante meter. Je kan berekenen hoeveel jij ongeveer kwijt zal zijn als je jouw dak  met de betreffende afmetingen met EPS platen wil laten isoleren.
  • Keuze 2: Laat je jouw dak afwerken. Een isolatie met EPS platen kan alleen als je gelijk een isolerende laag laat aanleggen naar jouw zolder toe. Hiervoor kan je gebruik maken van gipsplaat. Dit afwerken brengt extra kosten met zich mee, maar zorgt er ook voor dat jouw zolder direct bewoonbaar is.

Praktische besparingstips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van dakisolatie met EPS platen door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op.