Het is weer winter. Je merkt aan alles dat het buiten kouder wordt. Dat merk je thuis ook aan je energieverbruik. Je gasverbruik kent altijd een flinke piek in de winterperiode. Dit komt door het feit dat je thermostaat in de wintermaanden een paar graden hoger wordt gezet. Je wekt extra warmte op met je cv-installatie en die warmte trekt langzaamaan naar boven toe. Vanaf de bovenverdieping verdwijnt de warmte naar je zolder. Je zou denken dat er dan een circulatie plaats vindt maar niets is minder waar. De warmte komt niet meer terug maar verdwijnt door je dak naar buiten.

Hoeveel kost dak isolatie met PIR schuim

Iedere woningbezitter weet het; wil je minder kwijt zijn aan je energiebedrijf, dan zal je goed moeten isoleren. Isolatie zorgt ervoor dat jouw woning optimaal gebruik maakt van de opgewekte warmte. De warmte die jij opwekt met je cv ketel zal in dat geval optrekken naar boven en vervolgens circuleren doordat je zolder geen warmte meer laat ontsnappen.Er zijn diverse methodes om je huis te isoleren. Eén van die manieren is met schuim. Je hebt twee schuimsoorten die redelijk eenvoudig zelf zijn aan te brengen. PUR schuim en PIR schuim zijn in nagenoeg iedere bouwmarkt verkrijgbaar. Naast de bekende spuitbussen kan je ook isolatieplaten kopen die van deze schuimsoorten zijn gemaakt. Deze isolatieplaten hebben enorm veel voordelen. We zullen je er iets meer over vertellen.
Je dak isoleren met PIR schuim is een goede methode als je jouw dak wil isoleren en gelijk een mooi afgewerkte laag naar jou toe wil hebben. PIR schuim platen zijn namelijk zo gemaakt dat ze een isolerende werking  en tegelijk een afwerklaag hebben. Je kan ze bevestigen met pir schuim langs de randen. Hierdoor zorg je ervoor dat de platen goed vast blijven zitten en dat ze geen kou langs laten. Je voorkomt op die manier dat je met koudebruggen komt te zitten. Natuurlijk wil jij  graag weten hoeveel isolatie met PIR schuim kost. We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Welke isolatie wordt er uitgevoerd Welk materiaal wordt er gebruikt Wat zijn de kosten van het materiaal per vierkante meter Wat zijn de kosten van het arbeidsloon per vierkante meter
Dakisolatie PIR schuim platen 12 euro 25 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij handig met isolatiemateriaal en heb je de beschikking over beschermende kleding en een mondkapje; in dat geval kan je PIR schuim platen zelf plaatsen tussen de steunbalken van je dak in. De maat is doorgaans afgestemd op de ruimte tussen de steunbalken in.  Het isoleren is dan een kwestie van de platen op hun plek bevestigen en de naden en kieren afwerken met schuim uit een spuitfles om koudebruggen te voorkomen.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Wil jij geen omkijken hebben naar je isolatiewerkzaamheden maar wel een goed geïsoleerde zolder hebben; huur dan een isolatiebedrijf in om de klus voor je te klaren. Voor 25 euro per vierkante meter bevestigen zij jouw PIR dakisolatie platen.

Hoe is het prijskaartje van dakisolatie met PIR schuim opgebouwd

Het prijskaartje van dakisolatie met PIR schuim wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatie bedrijf inhuurt. We hebben deze keuzes voor jou op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw dak. De prijs van dakisolatie met PIR schuim is afhankelijk van het aantal vierkante meters oppervlak van jouw dak. Je bent altijd een bepaald bedrag kwijt voor de platen en een gedeelte voor het (eventuele) arbeidsloon per vierkante meter.
  • Keuze 2: Doe je het zelf of huur je een isolatiebedrijf in. Isoleren met PIR schuim platen is iets wat je zelf zou kunnen doen met materialen die je in de bouwmarkt koopt. Je kan er echter ook voor kiezen om een isolatiebedrijf in te huren. Het voordeel van zelf doen is dat je de kosten van het arbeidsloon uitspaart. Een nadeel is dat de platen vaak per een bepaald aantal gaan. Een isolatiebedrijf zal niet meer platen hoeven mee te nemen dan er strikt noodzakelijk is. Je zit dan niet met overtollige isolatieplaten.
  • Keuze 3: Laat je meer isolatiewerkzaamheden uitvoeren. Je kan ervoor kiezen om gelijk meerdere isolatiewerkzaamheden te laten uitvoeren. Je zou kunnen denken aan gevelisolatie of dubbele beglazing. Je kan dan aanspraak maken op een subsidiepotje van de overheid.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.
  • Informeer naar subsidie mogelijkheden. De overheid geeft meerdere subsidies op isolerende maatregelen. Zo kan je gebruik maken op het lage BTW tarief van de werkzaamheden van het isolatie bedrijf. Daarnaast is er een subsidiepotje als je meerdere isolatiewerkzaamheden tegelijk laat uitvoeren.

Offertes opvragen

Besparen op de kosten van isolatie met PIR schuim is eenvoudig. Met onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent van je totale factuur.