De winter is weer aangebroken. Dit is dan ook de tijd die voor de meeste mensen staat voor gezelligheid binnenshuis. We kruipen op de bank en zetten de thermostaat een paar graden hoger. Je wil het immers ook binnenshuis lekker warm hebben . Het is frustrerend om te ontdekken dat je wel stookt maar dat die warmte niet blijft hangen in je huiskamer. De warmte stijgt naar boven. Op zich is dat nog niet zo vreemd, maar de warmte die naar boven trekt blijft niet op je zolder hangen. De warmte lijkt wel naar buiten te verdwijnen. De reden hiervan is eenvoudig. Als je dak niet is geïsoleerd trekt de warmte door je dak heen naar buiten.

Hoeveel kost platdak isolatie

Woningen in ons land zijn voornamelijk op een traditionele methode gebouwd. Eén van die bouwstijlen is de woning met het platdak. Een plat dak kan inhouden dat een woning twee woonlagen heeft zonder zolder, of drie woonlagen heeft waarvan de bovenste laag als zolder fungeert. Zo’n woning met een platdak is doorgaans afgewerkt met bitumen als dakbedekking of met een kunststof dakbedekking. Een dakbedekking die hiermee is afgewerkt is behoorlijk aan slijtage onderhevig. Als jouw dakbedekking moet worden vervangen is dit geen heel kostbare zaak, zoals dit wel het geval is bij hellende daken en schuine daken. De dakbedekking van een huis met een platdak moet eens in de 10 tot 25 jaar worden vervangen. Dit kan het moment zijn om eens te kijken naar de gelegenheid om te isoleren.
Datgene wat een eigenaar van een plat dak woning weerhoudt van isolatie is namelijk het feit dat je een dergelijk dak niet van binnenuit kan isoleren. De dakconstructie is er niet op gebouwd om een dak te verzwaren aan de onderkant. Het dak zal in dat geval hoogstwaarschijnlijk hol gaan staan. Als er dan sprake is van hevige regenval kan dit voor enorme schade zorgen. Je zal een woning met een plat dak dan ook van buitenaf moeten isoleren. Als je dakbedekking moet worden weggehaald kan je vragen of het isolatiebedrijf eerst een isolerende laag wil aanbrengen op jouw platte dak voordat er een nieuwe laag dakbedekking wordt aangebracht. Je slaat op die manier twee vliegen in één klap. Jouw woning is op een heel doeltreffende methode geïsoleerd en je dakbedekking is vervangen. Hierdoor ga je aanzienlijk minder stoken en je weet zeker dat je weer voor jaren vooruit kan met je nieuwe dakbedekking. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel je kwijt zult zijn voor de isolatie van jouw platte dak. We hebben dit voor je opgezocht en de kosten voor je op een rijtje gezet.

Welk type isolatie wordt er aangebracht Hoeveel bedragen de kosten van deze methode Hoeveel m3 gas bespaar je door deze isolatiemethode op jaarbasis Hoe hoog is het bedrag wat je bespaart op je energierekening Hoeveel jaar duurt het voordat je de investering hebt terugverdiend
Plat dak isolatie van buitenaf 3500 euro 875 m3 550 euro 7 jaar

 

  • Als je zelf handig bent. Ben jij handig en weet jij hoe je zelf je dakbedekking moet verwijderen en vervangen; in dat geval zou je zelf aan de slag kunnen gaan bij deze isolatiemethode. Zorg er dan wel voor dat je een dampscherm aanbrengt tussen je dak en je dakbedekking. Anders kan er vocht in je isolatiemiddel komen waardoor het zal gaan rotten.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben jij niet handig aangelegd en wil je alle werkzaamheden rondom de isolatie van jouw dak liever uit handen geven; huur dan een bedrijf in om je dakbedekking te verwijderen en gelijk je dakisolatie aan te brengen voordat de nieuwe dakbedekking er weer op komt.

Hoe is het prijskaartje van platdak isolatie samengesteld

Het prijskaartje van platdak isolatie wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je jouw platte dak laat isoleren. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw dak. Een plat dak kan diverse afmetingen hebben. Een klein dak is aanmerkelijk eenvoudiger om te isoleren dan een groot dak. De kosten zullen dan ook navenant zijn.
  • Keuze 2: Kies je voor een dak-versteviging. Een plat dak isoleren is niet eenvoudig en redelijk kostbaar. Je kan het niet van binnenuit isoleren vanwege de draagconstructie. Door het verstevigen van de draagconstructie zou je wel van binnenuit kunnen isoleren. De ruimte tussen de verstevigingsbalken kan je gebruiken om isolatiemateriaal aan te brengen.
  • Keuze 3: Kies je gelijk voor meerdere soorten isolatie. Dakisolatie is maar één isolatiemethode maar er zijn er veel meer. Als je meerdere soorten isolatie tegelijk laat aanbrengen heb je recht op overheidssubsidie. Dit is een leuke stimulans om wellicht gelijk gevelisolatie en spouwmuurisolatie te laten toepassen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op platdak isolatie door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct meerdere vrijblijvende offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.