Iedere huizenbezitter weet het; je moet je woning isoleren wil je jouw energieverbruik naar beneden brengen. Toch zijn heel veel woningen vandaag de dag niet geïsoleerd. De reden hiervan is duidelijk. Je hebt gewoon geen zin in gedoe. Isolatie van je dak betekent dat je jouw zolder moet gaan leeghalen. Je zal je zolder moeten voorbereiden als je isolatiewerkzaamheden wil laten uitvoeren. Dit is iets waar de meeste mensen geen zin in hebben en geen tijd voor hebben. We zullen je een paar goede redenen geven om jouw dak te isoleren met rotswol. Ook hebben we voor je opgezocht hoeveel je er ongeveer voor kwijt zal zijn.

Hoeveel kost dakisolatie met rotswol

Je dak isoleren is een klus die gemakkelijk te klaren is met materiaal wat speciaal voor dakisolatie ontworpen is. Je mag dan denken aan isolatiemateriaal wat zich eenvoudig tussen de steunbalken van je dak in laat bevestigen door de afmeting. Eén van die materialen die veelvuldig gebruikt wordt is rotswol. Rotswol is een materiaal wat wordt gemaakt van vulkanisch gesteente. Het wordt onder hoge temperatuur gesmolten en op

die manier verwerkt tot isolatiematten. De rotswol wordt vervolgens in rollen gesneden zodat het kan worden aangebracht tussen de draagbalken van de zolder zonder al teveel extra werk.
Rotswol is een materiaal wat op een duurzame manier wordt geproduceerd. Er komt weinig  extra afval aan te pas tijdens de productie waardoor het milieu niet extra wordt belast. Een isolatie met rotswol is dan ook een veilige en verantwoorde manier. Daarnaast heeft rotswol nog een aantal voordelen die we graag benoemen. Het grootste voordeel van rotswol tijdens de verwerking is het gebruiksgemak maar op de tweede plaats komt de schadelijkheid van vezels rotswol die vrijkomen tijdens het op maat snijden van de rollen rotswol. Bij het gelijkwaardige product glaswol is deze vezel van een glasstructuur wat schadelijk is voor je luchtwegen. Glaswol zorgt dan ook voor luchtweg problemen als je het zonder bescherming gaat aanbrengen. Bij rotswol is dit niet het geval.
Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt bent voor dakisolatie met rotswol. We hebben dit voor je opgezocht. We keken daarbij naar de kosten per vierkante meter als je het product in de bouwmarkt koopt. Daarnaast keken we ook naar de kosten per vierkante meter als je het laat aanbrengen door een professioneel isolatiebedrijf.

Welke vorm van isolatie wordt er aangebracht Welk materiaal wordt er gebruikt Wat is de eenheid voor de prijsopgaaf Wat is de prijs per eenheid rotswol exclusief aanbrengen Wat is de prijs per eenheid rotswol inclusief aanbrengen
Dakisolatie Rotswol Vierkante meter Ongeveer 20 euro Vanaf ongeveer 35 euro

 

  • Als je handig bent. Als je handig bent zou je zelf je isolatie met rotswol kunnen uitvoeren. Je koopt de materialen in de bouwmarkt of online en bespaart jezelf het arbeidsloon per vierkante meter.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben jij geen handige klusser en wil je liever dat het isolatiebedrijf het isoleren van jouw dak met rotswol doet? In dat geval geef je de klus uit handen. Je betaalt dan een prijs vanaf 35 euro.

Hoe is het prijskaartje van dakisolatie met rotswol opgebouwd

Hoe duur het is om je dak te laten isoleren met rotswol bepaal je voor het grootste deel zelf. Dit prijskaartje is namelijk afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt als je jouw dak laat isoleren met rotswol. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Zelf doen of laten doen. Het verschil tussen zelf doen en laten doen begint bij 15 euro per vierkante meter. Dit is het arbeidsloon van de isolatie expert. Als je zelf de materialen koopt in de winkel betaal je de normale prijs. Je hebt dan geen recht op allerlei subsidies. Denk in dat geval aan het lage BTW tarief van 6 procent op het arbeidsloon bij isolatiewerkzaamheden. Denk ook aan de subsidie die je krijgt wanneer je meerdere isolatie werkzaamheden tegelijkertijd laat uitvoeren. Laten doen kan dus zelfs goedkoper uitpakken dan zelf doen.
  • Keuze 2: Hoe groot is jouw dak. Het spreekt voor zich. Hoe groter je dak, hoe meer vierkante meters je moet laten isoleren. De afmeting van je dak bepaalt dus voor een groot deel hoeveel je kwijt zal zijn voor de isolatie ervan.
  • Keuze 3: Laat je jouw dak gelijk afwerken. Je kan ervoor kiezen om je dak gelijk te laten afwerken met gipsplaat wanneer je jouw dak laat isoleren. Je betaalt iets meer aan het isolatiebedrijf maar het resultaat is een mooie zolder die gelijk voor bewoning geschikt is.

Praktische bespaartips

  • Denk aan je subsidies. Laat je in één keer meerdere isolatie werkzaamheden uitvoeren; in dat geval heb je recht op een aantal subsidies van de overheid. Vraag ernaar bij het isolatiebedrijf.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op dakisolatie met rotswol door offertes op te vragen. Op die manier bespaar je direct tot wel 40 procent. Met één druk op onderstaande button vraag jij meerdere offertes van lokale isolatie bedrijven op.