Subsidie dakisolatie 2018Het gezegde luidt; de kosten gaan voor de baten uit. Zo is het niet anders met dakisolatie. Echter, op het kostenplaatje van dakisolatie valt een hoop winst te behalen. De overheid geeft namelijk een aantal subsidies op isolerende werkzaamheden. De lokale overheid wil ook nog wel eens behulpzaam zijn. In een aantal gemeentes krijg je bijvoorbeeld een subsidie die kan oplopen tot 750 euro wanneer je isolatie laat aanbrengen aan je huis.

*Tip:

→ Wat kost dakisolatie voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

BTW voordeel bij dakisolatie

Is je woning meer dan twee jaar oud en laat je dakisolatie aanbrengen, dan levert je dat voordeel op wanneer je de isolatie laat aanbrengen door een aannemer. Je betaalt in dat geval het lage BTW tarief van 6 procent over het arbeidsloon. Let wel; deze korting heeft dus geen betrekking op het isolatiemateriaal zelf. Daar over betaal je gewoon het hoge BTW tarief van 21 procent. Om deze subsidie aan te vragen hoef je niets te doen; de aannemer zal deze korting automatisch op de factuur in rekening brengen. Deze korting op de BTW loopt nog door tot eind 2016.

Subsidie voor woningeigenaren

Wil je dakisolatie aanbrengen maar heb je het bedrag niet direct voor handen, dan is dat geen probleem. Het Nationaal Energie Bespaar Fonds, een samenwerking tussen RABO bank, ASN bank en de Nederlandse overheid bieden de energiebespaarlening. Het Stimuleringsfonds Volks Huisvesting beheert deze energiebespaarlening. Je kunt een bedrag lenen van minimaal 2.500 euro tot maximaal 25.000 euro voor isolerende maatregelen aan je huis. De lening heeft een looptijd van zeven tot tien jaar, en je hoeft sinds 1 januari 2015 geen afsluitkosten meer te betalen. Voorwaarden voor deze energiebespaarlening zijn;

  1. Je bent woningeigenaar
  2. De lening geldt alleen voor energiebesparende maat regelen
  3. de lening is een jaarannuïteitenlening.

Uiteraard kan je ook op de isolerende maatregelen een groenhypotheek of een tweede hypotheek afsluiten. In dat geval kan je de rente die je over deze hypotheek betaalt aftrekken bij de belastingaangifte.

Subsidie voor woningverhuurders

Betreft een woning die je verhuurt; ook in dat geval kan je gebruik maken van een isolatiesubsidie. Het gaat dan om de STEP subsidie. Ofwel de Stimuleringsregeling Energieprestatie huursector. Deze subsidie loopt nog door tot 2017. Informeer wel eerst bij isolatiespecialisten naar de eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Ook als verhuurder heb je recht op het lage BTW tarief van zes procent wanneer je de isolatie werkzaamheden laat uitvoeren. Ook hier geldt dat de woning ouder moet zijn dan twee jaar. De warmteweerstanden op het dak moeten naderhand aan bepaalde waarden voldoen, anders vervalt het recht op deze subsidie. Deze regeling geldt overigens ook voor isolatieglas, vloerisolatie, bodemisolatie en gevelisolatie.

Kijk en vergelijk

De laatste tip die we u meegeven is geen subsidie. Het is wel een goede manier om niet teveel uit te geven aan  isolatie. Neem niet zomaar het eerste het beste grote isolatiebedrijf in de arm. Kijk goed rond bij de diverse isolatiebedrijven en overweeg ook om een ZZP-er in de arm te nemen voor uw isolatie werkzaamheden. Een ZZP-er zal u graag van dienst zijn voor een lager tarief dan een groot isolatie-bedrijf.