Nu de winter weer in het land is komen veel woningbezitters er achter dat hun huis helemaal niet zo goed is geïsoleerd als ze aanvankelijk dachten. Je merkt dat je redelijk veel moet stoken om je huis goed warm te krijgen. Daarnaast merk je dat de opgewekte warmte weer net zo snel verdwijnt uit je huis. Als jij je in die situatie bevindt ga je natuurlijk kijken wat de plekken zijn waar de kou door verdwijnt. Je komt dan al snel tot de conclusie dat jouw huis nagenoeg geen isolatie heeft op meerdere plekken. Een niet geïsoleerde zolder is voor weinig mensen een probleem aangezien ze daar toch nauwelijks komen. Het is echter een goede zaak om je eens te verdiepen in de kosten van zoldervloerisolatie.

Hoe hoog zijn de kosten van zoldervloerisolatie

Veel huizen zijn uitgerust met een zolder waar echt geen andere activiteiten op kunnen worden ondernomen. De zolder is smal en doorgaans ook niet echt hoog. Je mag meer spreken van een vliering dan van een zolder. Op zo’n zolder zal je dan ook geen slaapkamer willen inrichten. Een studeerkamer behoort ook niet tot de mogelijkheden.

Op een dergelijke zolder sla je alleen de spullen op die je echt niet beneden in je huis wil hebben. Zo’n zolder waar je alleen spullen in opbergt hoeft ook niet echt warm te zijn. Als je geen isolatie aanbrengt is je zolder echter een soort zwart gat in je huis waar alle warmte naar toe verdwijnt, Dat wil je natuurlijk ook niet. Daarom zou je kunnen overwegen om je zolder te isoleren. Een zolder die je met een vlizotrap moet betreden heet een onverwarmde zolder. Het is niet echt een deel van het bewoonbare gedeelte van je huis. Je kiest in het geval van zo’n zogeheten onverwarmde zolder voor zoldervloerisolatie.
Zoldervloerisolatie is een heel aantrekkelijke manier om te voorkomen dat de opgewekte warmte in jouw huis verdwijnt door het dak heen. Een goed geïsoleerde zoldervloer is de beste oplossing om je dak te isoleren. Wanneer je jouw zoldervloer gaat isoleren moet je erbij bedenken dat je een stuk van ongeveer 10 centimeter hoogte verliest aan zolderoppervlak. De isolatielaag die je aanbrengt hoef je echter ook niet per se af te werken. Dit alles zorgt ervoor dat de kosten van zoldervloerisolatie laag zijn en blijven.

Welke soort isolatie laat je aanbrengen Per welke eenheid is de prijs aangegeven Wat is de prijs van de zoldervloerisolatie Wat is de prijs van het dampscherm
Zoldervloerisolatie Per vierkante meter Gemiddeld 35 euro Gemiddeld 5 euro

 

  • Als je geen vochtproblemen wil. Als je jouw zolder helemaal optimaal wil isoleren en geen enkel warmteverlies wil moet je ervoor zorgen dat je vochtoverlast voorkomt. Dit doe je door tegen de ondervloer van je zolder een dampscherm te plaatsen. Dit dampscherm kost nagenoeg niets per vierkante meter. Het zorgt ervoor dat je zolder optimaal geïsoleerd is.
  • Als je eventueel toch nog eens bewoning op je zolder wil. Vind je het eigenlijk heel jammer dat jouw zolder niet voor bewoning geschikt is? In dat geval kan je ervoor kiezen om toch je dak te laten isoleren en een dakkapel te laten bouwen. Op die manier weet je zeker dat je veel meer woonoppervlak krijgt.

Hoe is de prijs van zoldervloerisolatie opgebouwd

Het prijskaartje van zoldervloerisolatie wordt vooral bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je jouw zoldervloer laat isoleren. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk isolatiemateriaal gebruik je. Je kan jouw zoldervloer isoleren met ieder gewenst isolatiemateriaal. Je kan kiezen voor glaswol en steenwol maar je kan ook kiezen voor platen isolatiemateriaal. Glaswol en steenwol hebben een uitstekende isolatiewaarde. De verwerking van deze dekens heeft alleen nogal wat nadelen. Bij het op maat snijden hiervan komt er vezel in de lucht. Die vezels adem je in en ze gaan ook in je kleren zitten. Vooral glasvezel is wat dat betreft een risico. Het kan voor ernstige luchtwegklachten zorgen.
  • Keuze 2: Laat je het isolatiemateriaal afwerken naar de hoeken en randen. Je zou snel klaar kunnen zijn door alleen het isolatiedeken uit te rollen op je zolder. Wil je echter koudebruggen voorkomen, dan moeten de randen en hoeken maar ook de naden tussen het isolatiemateriaal worden afgewerkt met schuim-isolatie. Dit is een klus die je niet zelf moet doen. De isolatie expert heeft beschermende kleding om gezondheidsklachten te voorkomen.

Praktische bespaartips

  • Isolatie is een maatregel waar de overheid subsidies voor verstrekt. Informeer hiernaar bij het isolatiebedrijf.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je kan het snelste besparen op zoldervloerisolatie door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.