De koude winterperiode is weer aangebroken. Je had het gelijk in de gaten; de thermostaat moest een paar graden omhoog om het thuis behaaglijk warm te krijgen. Hoe frustrerend het ook klinkt; de thermostaat omhoog draaien helpt in veel huizen niet om het ook echt warmer te krijgen. De warmte ontsnapt namelijk nog sneller weer uit je huis dan dat jij het genereert met je cv ketel. De reden hiervan is heel eenvoudig. Een woning die al wat ouder is, is niet zo goed geïsoleerd opgeleverd. De techniek is door de jaren heen verbeterd en we weten vandaag de dag gewoon veel beter hoe we een huis moeten isoleren.

Hoeveel kost het om een dak buitenlangs te isoleren

Hoewel alle woningbezitters weten dat ze er eens aan moeten geloven en dat ze hun dak toch echt moeten isoleren stellen velen deze klus nog even een jaar uit. De reden is heel simpel. Je hebt geen zin om in de troep te zitten die samengaat met isolatie. Als je gaat isoleren met glaswol ben je weliswaar snel klaar door het uitrollen van

glaswolmatten maar dan begin de ellende pas. De glaswol moet op maat worden afgesneden.

Als je glaswol op maat gaat afsnijden komen er vezels vrij. Die vezels gaan overal in en tussen zitten. Ze komen in je kleding maar met een beetje pech ook in je huis. Je ademt ze in met alle gevolgen van dien. Die gele isolatiedeken is wel gemaakt van glas vezels. Hoeveel fijner zou het zijn als je jouw huis van buitenaf kon isoleren in plaats van binnenuit. Het is dan ook een goed idee om te overwegen om je dak te isoleren op een moment dat je jouw dak bedekking toch al moest gaan renoveren of vervangen.

Als je dakbedekking van je dak af is kan je doorgaans zo op je onderdak kijken. Dit onderdak is de ondergrond die zit tussen je zolder en de buitenlucht in. Dakisolatie van buitenaf is op dit moment een gemakkelijke klus. Je kan namelijk de dakisolatie materialen uitrollen over de buitenkant van je dak. Denk er wel aan dat je een dampscherm aanbrengt tegen je onderdak aan. Het voorkomt dat je isolatiemiddel gaat rotten en dat je vochtproblemen krijgt door jouw isolatie werkzaamheden.

Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel het gaat kosten om jouw dak buitenlangs te isoleren. We hebben dat voor je opgezocht en kwamen tot de volgende conclusies:

Welk type dak heb je Per welke eenheid zijn de kosten berekend Hoeveel zijn de kosten per eenheid bij isolatie buitenaf Hoeveel zijn de kosten per eenheid bij isolatie van binnenuit
Plat dak Per vierkante meter 55 euro per vierkante meter Niet mogelijk
Hellend dak Per vierkante meter Tussen 50 en 60 euro per vierkante meter 15 euro

 

  • Als je een hellend dak hebt. Heb je een hellend dak dan kan je beide isolatiemethodes toepassen. De isolatiemethode van buitenaf geeft een hoop werk omdat je de dakpannen moet loshalen en de isolatielaag er onder moet spuiten. De isolatiemethode van binnenuit gaat aanmerkelijk eenvoudiger maar geeft overlast binnenshuis.
  • Als je een plat dak hebt. Bij een plat dak heb je niet veel keuze als het op isolatie aankomt. Je zal het ermee moeten doen dat je van buitenaf moet isoleren. De reden hiervan is de draagconstructie van je dak. Die is niet berekend op gewicht wat er van onderen aan wordt gehangen. Je dak kan gaan doorhangen waardoor je wateroverlast krijgt.

Hoe is het prijskaartje van dakisolatie van buitenaf samengesteld

Hoeveel jij kwijt bent aan dakisolatie van buitenaf bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Laat je gelijk je dak vervangen. Het moment om je dakpannen of de dak-bekleding van je platte dak te vervangen is het perfecte moment om je dak van buitenaf te laten isoleren. Je hebt dan twee voordelen; je hebt een mooi nieuw dak wat weer voor jaren vooruit kan en je hebt een goed geïsoleerd huis.
  • Keuze 2: Kijk naar de staat van je dak. Kijk voor je gaat isoleren aan de binnenkant eerst eens naar de staat van je dak aan de buitenkant. Is je dak toe aan vervanging, dat ga je naar keuze 1; het vervangen van je dak en het isoleren aan de buitenkant.
  • Keuze 3: Wil je nog meer isolerende werkzaamheden laten uitvoeren. Subsidiepotjes komen en gaan, maar het subsidiepotje voor woningeigenaren die meerdere isolerende maatregelen tegelijk laten uitvoeren is een blijvertje. Overweeg dus nog een aantal andere isolerende maatregelen bij je dakisolatie van buitenaf.

Praktische bespaartips

  • Werk samen met je buren. Wil jij je dak laten isoleren van buitenaf; informeer of je buren hier ook interesse in hebben. Jullie zouden samen een isolatiebedrijf kunnen inhuren wat een flinke besparing betekent. Jullie kunnen kwantumkorting krijgen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op dakisolatie van buitenaf door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.